top of page

Frøya

Vi hadde veldig lyst på en dansk spiss. Vi så oppslaget om at Eevee og Bertram ventet valper, og tok kontakt. 

Da vi fikk melding 5.6.2021 at vår valp ble født, ble vi lykkelige.

Frøya bor i Sandnes i Norge, hos Monica og Olav. Hun har mange hunde- og menneskevenner.

 

Frøya fikk en super start hos Heidi og Lars, og vi har fått en lykkelig, litt frekk, meget nysgjerrig og sosial hund. 

Frøya er veldig god til hagearbeid. Hun kan ordne innhøsting av Squash egenhendig. Eller som på bildet- sammen med sin gode venn ASCII. Ett par minutter alene på terrassen og det var bare litt planterester igjen i kassen. Og se så lykkelig og stolt hun er. Ca 14: uker. Maisen høstet hun alene uken etter. Hun har lært «Nei!» - så nå når hun er 18 mnd stopper hun uønsket hagearbeid når vi sier til. I sommer har vi hatt planter som har overlevd i alle kassene, men blåbær plukker hun og spiser før vi kan nå å gjøre det. 

Ellers kan vi si at det er fart på Frøya. Hun elsker å løpe rundt ute i naturen. Og hun henter mange fine ting med hjem. Pinner, kongler, isklumper. Men de menneskene hun bor med vil ha de tingene utendørs. 

Frøya er også veldig nysgjerrig, og det kan se ut som om hun virkelig prøver å forstå… og vise oss ting. Her har hun fått øye på fisk i det klare vann. Hun studerte dem i flere minutter før hun løp til oss og ville ha oss med tilbake for å se på fisk. Når vi fanger fisk derimot, venter hun med å komme nær til de har sluttet å sprelle. Har hun ikke spist sin morgenmat den dag…kan hun da godt spise en rå fisk hvis den er ubevoktet. 

Frøya er med oss nesten overalt. Hun finner ro på hotellrommet, på fergen, i bilen, i sommerhus og her på bildet … på hyttetur i Ryfylke. Hun elsker å sitte å se ut av vi duene og følge med.

Frøya er med i båt, i kajakk og på fjellturer. 

Det er ikke meget som skremmer Frøya, og hvis hun blir skremt, vil hun opp og bæres. De farlige tingene i Frøya sin verden er desverre ikke biler, og nyttårsraketter. Det takler hun fint. Men topp tre skumle ting er:

Villsau, Hare og Fasan. 

Altså å møte en grevling på en aftentur i skogen er  bare spennende. Å møtehare- så må vi skynde oss hjem! 

Gå på tur med mange store kyr - ikke et problem, hvem er vel bange for en ku? Men får med Horn? Villsau? Nei- der vil hun ikke.

Frøya er god til å underholde seg selv. Hun har sitt leketøy, og det henter hun og flytter rundt omkring i huset. Hun leker med det uten å flå det i stykker. Og så hender det hun må inn når vier ute…for å hente en lekeand eller ball… som er inne. 

Frøya kan godt gå løs, og kommer når hun blir ropt på. Noe som gjør det lett å reise med henne. 

For at vår instagramkonto ikke skal fylles helt opp… har Frøya sin egen. 

https://instagram.com/ourdanish_spetz

bottom of page