top of page

eevee

Eevee er datter af Møller's Thais og Druds Anna (med kaldenavn Smilla).

Eevee (ja, navnet er lidt specielt - vores hund er nemlig opkaldt efter en Pokemon-figur) er jordens herligste hund. Hun er nu knap 5 år gammel (er fra 12/4-2018), og vi er ikke et splitsekund i tvivl om at vi valgte 100% rigtigt, da vi valgte en dansk spids - og fandt Eevee hos Billeskovs Hobbykennel.

Eevee er vel sådan cirka sådan som en dansk spids skal være. Vi læste en masse om racens karaktertræk inden vi valgte hund, og hos Eevee har vi kunnet sætte flueben på samtlige punkter. Hun er en dejlig frisk, og meget opmærksom hund,. Hun kan lide familielivet hos os - vi har en pæn, stor grund med en masse åben have, hvor hun boltrer sig. Hun er legesyg, både når det handler om at få os mennesker til at lege, men også når det er vores "store, stygge hankat" Messi, der står for skud (se videoer herunder). Og så kan hun også bare chille og slappe af foran brændeovnen eller i en solstråle - eller på skødet af en af os (skødehund kan man vel ikke blive for stor til ... :o)

 

Eevee er ikke nogen vagthund - bliver det nok aldrig. Hun opfanger enhver antydning af bevægelse eller lyd uden for huset, og står klar ved døren med logrende hale og vil snakkes med når nogen kommer. Ikke noget med at stå og gø af noget eller nogen. Hun kan dog, hvis hun bliver for utålmodig i leg, givet et bjæf eller to, for lige at gøre opmærksom på at "nu er det altså NU, der skal leges".

 

Eevee elsker at lege med andre hunde. Allerbedst er det hvis en anden hund vil løbe i vores hundeskov eller ved stranden, hvis det er den tid på året, hvor man må det. Eevee kan løbe solen sort, og er vildt hurtig. Og så kan hun også fint lege med andre dyr - se bare med vores hankat, som dog af og til får nok af legen.

 

Når vi har Eevee i fri dressur i hundeskoven (vi bor lige op af Klosterheden og har kun ca. 5 km. til nærmeste indhegnede hundeskov), er hun altid meget opmærksom på hvor vi er. Hun er derfor meget sjældent så langt væk at vi ikke kan se hende. Hun er nu ret nem at kalde ind, også selvom der leges med andre hunde i skoven.

 

Vi har besluttet at sætte gang i Eevee's 2. hvalpeprojekt omkring årsskiftet 2023/2024, hvor vi igen har en aftale med den herlige og utroligt flotte hanhund Bertram. De to hunde leverede et fantastisk kuld hvalpe i 2021, og vi vil nu se om vi kan gentage successen. Om alt går vel, burde der være hvalpe til februar 2024 som kan være klar til afhentning de obligatoriske 8 uger senere.

Skulle du have interesse i en hvalp efter Eevee og Bertram, så kontakt os på:

Heidi: Mobil: 41779102 eller mail: frukauf@gmail.com

Lars: Mobil: 30241899 eller mail: laskauf@gmail.com

bottom of page